FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slatina: prosvjed radnika tvrtke Gaj FM

SLATINA, 3. ožujka 2011. (Hina) - Tristotinjak radnika slatinskog drvoprerađivača tvrtke Gaj FM prosvjedovalo je danas tražeći isplatu plaća za posljednja tri mjeseca.

Nisu im uplaćeni ni porezi i doprinosi za više od godinu dana, pa ukupan dug prelazi 2,5 milijuna kuna.

Tvrtka je osnovana prije dvije i pol godine iz stečaja Inpo grupe d.o.o. i Gaja d.d. i trenutno zapošljava 330 radnika koji tvrde da su vlasnici Gaja FM d.o.o. postojali samo na papiru, da se nije ulagalo u proizvodnju te da su od početka poslovali s gubicima.

Račun tvrtke blokiran je više od dva mjeseca, a zbog nedostatka sirovina i repromaterijala radnici kažu da nemaju uvjeta za nastavak proizvodnje. Tvrde da za nastalu situaciju Uprava, kojoj je na čelu Damir Dudović, nema rješenja, a cijeli je Nadzorni odbor podnio ostavku.

Radnici su u štrajku od prošloga četvrtka, kada su obustavili proizvodnju, ali su svakodnevno dolazili na posao.

Prosvjed su započeli ispred tvornice, a zatim su se u povorci uputili do zgrade Gradske uprave.

Obraćajući se prosvjednicima regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a Šimo Orešković zatražio je pomoć za spas tog nekadašnjeg drvnog giganta.

"Pozivam Vladu da po hitnom postupku donese zakon o isplati plaće radnicima koji na svom radnom mjestu rade, a ne dobivaju plaću, a one koji ih ne isplaćuju strpa u zatvor", rekao je Orešković.

Radnik Gaja Ivan Badelhajn u ime prosvjednika zatražio je isplatu svih zaostalih plaća, poreza i doprinosa te pokretanje istrage o poslovanju bivše i sadašnje uprave Gaja.

"Pozivamo Uskok da ispita gdje je nestao novac kojim je država sanirala poslovanje Gaja", poručio je Badelhajn.

Predstavnike radnika primio je slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš koji im je obećao podršku, ali nije ponudio rješenje problema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙