FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan darovao 36.000 eura za djecu žrtve mina

ROVINJ, 1. ožujka 2011.(Hina) - Japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura darovao je danas udruzi M.A.R.E 36.000 eura za izgradnju centra za rehabilitaciju djece žrtava mina koji će biti smješten pokraj rovinjske bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Prim.dr. Martin Horvat".

Po riječima predsjednice udruge Dijane Pleštine taj će novac biti iskorišten za opremanje zgrade dizalom i nabavu stolova i stolica, a upravo je dizalo, kako je rekla, "posljednja velika stvar koja je centru bilo potrebna". Istaknula je kako se nada da će centar, zahvaljujući i takvim darovnicama, biti dovršen do kraja godine.

"Tu donaciju smatrajte kao čin prijateljstva japanskog naroda jer želimo sretniji nastavak života svim žrtvama mina", kazao je japanski veleposlanik u Hrvatskoj Yoshio Tamura. Inače, centar će biti međunarodnog značaja, a namijenjen je psihosocijalnoj reintegraciji i rehabilitaciji djece žrtava mina.

"Socijalna osjetljivost prema onima kojima je pažnja prijeko potrebna smisao je privatne ili javne dužnosti", rekao je rovinjski gradonačelnik Giovanni Sponza. Podsjetivši kako je projekt počeo prije nekoliko godina, dodao je da su u njemu do sada sudjelovale institucije iz SAD-a, Norveške, Kneževine Monaka, a od danas su i iz Japana odlučili pomoći potrebitima, odnosno žrtvama mina.

Župan Ivan Jakovčić napomenuo je kako je Istarska županija darovala zgradu u kojoj će biti smješten centar toj nevladinoj udruzi. Ujedno je kazao kako se i danas s japanskim veleposlanikom dogovorio o daljnjoj mogućoj političkoj i gospodarskoj suradnji.

(Hina) xdspo yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙