FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sjednica partnerskog vijeća jadranske Hrvatske

ŠIBENIK, 1. ožujka 2011. (Hina) - U Šibeniku je danas održana prva sjednica Partnerskog vijeća jadranske Hrvatske, savjetodavnog tijela koje treba raditi na pripremi projekata koji će se kandidirati za fondove EU.

Govoreći o pomoći koja će iz Europe stići u Hrvatsku preko pristupnih fondova, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Božidar Pankretić je istaknuo kako će se za Hrvatsku još izdvojiti oko 27 milijarda eura te da nam je svima u interesu da Hrvatska ravnomjerno napreduje u svim područjima.

Zato su, istaknuo je Pankretić, osnovana partnerska vijeća za središnju i istočnu, sjeverozapadnu, te jadransku Hrvatsku, a njihova je uloga savjetodavna.

Partnerska vijeća osnovana su radi definiranja zajedničkih prioriteta jedinica lokalne i područne samouprave te pronalaska projekata koje će predlagati na razini regija.

Osim toga, vijeća će poticati razvoj statističkih regija, definirati razvojne prioritete i prenositi ih Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk izjavio je novinarima kako je indeks razvijenosti Šibensko-kninske županije 75 posto, što smatra dobrim, jer još "ima prostora za ulaganja iz europskih fondova".

Dodao je kako će se pri "odabiru projekata koji će se aplicirati na europske fondove naglasak staviti na projekte u turizmu i vodnome gospodarstvu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙