FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro glumac Predrag Vušović

ZAGREB, 17. veljače 2011. (Hina) - U Zagrebu je danas od posljedica moždanog udara kojeg je pretrpio prije četiri dana, u 51. godini u Vinogradskoj bolnici umro glumac Predrag Vušović.

Predrag Vušović Pređo, glumac kazališta Gavella, rođen je 29. kolovoza 1960. u Kotoru. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku, a od 1979. stalno je nastanjen u Zagrebu, gdje je pohađao Akademiju dramskih umjetnosti.

Od 1996. stalno je zaposlen u GDK Gavella kao glumac. Glumačku karijeru započeo je u kazalištu "Mali Marin Držić" 1972. godine ulogom Toma Sayera u istoimenoj predstavi, u režiji Krunoslava Šarića.

Prvu televizijsku ulogu Vušović je imao u seriji "Putovanje u Vučjak" 1986., a širem je gledateljstvu postao poznat nakon uspjeha filma "Kako je počeo rat na mom otoku" Vinka Brešana, s kojim je kasnije snimio i "Maršala". Među filmskim ulogama tu su i one u "Dvije karte za grad", "Posljedna volja", "Bogorodica" te "Nebo,sateliti".

Glumio je u mnogim predstavama, a u svom matičnom kazalištu Gavella zapažene su njegove uloge u "Figarovoj ženidbia", " Ribarske svađe", " Ženidbia", " Richard III", " Zimska priča" i drugima .

Glumio je i u predstavama "Kralj Ubu" , "Mušica", "Onaj koji govori da, onaj koji govori ne", "Lov na blijedolikoga". Na Dubrovačkim ljetnim igrama, na kojima je redovito sudjelovao, igrao je u predstavama "Dubrovačka trilogija", " Kafetarija", "Dundo Maroje", "Pljuska", "Gnjida" i " Mišolovka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙