FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: vlada je preuzela obvezu organiziranja radnih sudova

ZAGREB, 16. veljače 2011. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem priopćenju ističe da su sindikati potaknuli uvođenje radnih sudova, a hrvatska vlada preuzela obvezu njihova organiziranja pa zato pitaju premijerku i predsjednicu HDZ-a Jadranku Kosor što znače javni istupi saborskih zastupnika vladajuće stranke koji se tom prijedlogu protive.

U priopćenju naslovljenom "Predsjednice Vlade i HDZ-a – čiji su strijelci Kunst i Lovrin?" , SSSH upućuje na konferenciju za novinare HDZ-a na kojoj su zastupnici Boris Kunst i Ana Lovrin iznijeli argumente protiv poticaja SDP-a da se u proceduru uputi prijedlog zakona o radnim i socijalnim sudovima koji bi, ističe SSSH, građanima trebali omogućiti učinkovitiju zaštitu njihovih prava.

"SSSH ne ulazi u argumentaciju SDP-a jer se kao sindikalna središnjica već dugo zalaže za uvođenje radnih i socijalnih sudova, o čemu se na VI. kongresu SSSH, u studenome 2010. godine, pozitivno izrazio i predsjednik Republike Ivo Josipović", navodi se.

Predsjednicu Vlade Jadranku Kosor podsjećaju na sporazum što ga je 23. studenoga prošle godine potpisala s predsjednicima hrvatskih sindikalnih središnjica u čijoj trećoj točki piše da će “Vlada RH u okviru od godinu dana organizirati specijalizirane radne sudove“. Iz toga je, ističe se, razvidno tko je potaknuo uvođenje radnih sudova, a tko preuzeo obvezu o njihovu organiziranju pa pitaju premijerku - jesu li Kunst i Lovrin u međuvremenu postali glasnogovornici predsjednice Vlade RH?

HDZ-ovi zastupnici Boris Kunst i Ana Lovrin ocijenili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskome saboru da je SDP-ov prijedlog osnivanja radnih i socijalnih sudova danas deplasirano i politikantsko rješenje i zamjerili su SDP-u da se, dok je bio na vlasti, žestoko protivio upravo takvom rješenju te da je svojom politikom kršenja kolektivnih ugovora odgovoran za velik broj radnih sporova na sudovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙