FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hidroelektra niskogradnja sa manjom dobiti

ZAGREB, 15. veljače 2011. (Hina) - Hidroelektra niskogradnja d.d. ostvarila je u 2010. neto dobit od 1,76 milijuni kuna, što je 68 posto niže od ostvarene neto dobiti u 2009., podaci su iz nerevidiranog nekonsolidiranog izvještaja te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke u prošloj godini iznose 595,6 milijuna kuna i za 49 posto su manji nego u godine prije.

Pritom ukupni prihodi od osnovne djelatnosti (projekti cestogradnje: autoceste, vijadukti, mostovi i tuneli) iznose 589,5 milijuna kuna, što je 49 postotno smanjenje u odnosu na prošlo obračunsko razdoblje.

Ukupno ostvareni rashodi u 2010. bili su 593,4 milijuna kuna i za 48 posto su manji u odnosu na pterhodnu godinu.

Ostvarena neto dobit u iznosu od 1.758.752 kuna je 68 posto manja na godišnjoj razini, dok je na tromjesečnoj razini ostvaren pozitivan financijski rezultat u iznosu od 20.878 kuna.

U 2010. godini Društvo nije u potpunosti uspjelo uposliti svoje proizvodne kapacitete, navodi uprava u izvještaju o stanju u tvrtki.

Razlog tome, objašnjavaju, leži u smanjenju investicijskih ulaganja u projekte prometne infrastrukture u Hrvatskoj, kao i zbog usporavanja izvođenja radova po već sklopljenim ugovorima o građenju. To se odražava kroz produljenje rokova naplate potraživanja, pogoršanu likvidnost te otežano financiranje koji su obilježili poslovanje tvrtke u 2010. godini. Direktne posljedice otežanih uvjeta poslovanja vidljive su kroz otežano plaćanje obveza prema dobavljačima i kooperantima te nizak iznos ostvarene neto dobiti, navode iz te tvrtke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙