FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U fokusu europskih investitora zasjedanje ECB-a

LONDON, 3. veljače 2011. (Hina/Reuters) - Na europskim burzama jutros su cijene dionica oslabile dok investitori čekaju detalje s dvodnevnog zasjedanja Europske središnje banke (ECB) i njezine planove za borbu protiv inflacije.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica oslabio od 9,30 sati 0,1 posto, na 1.161 bod, nakon što je protekla dva dana ostvario dobitke.

Frankfurtski DAX, londonski FTSE i pariški CAC indeks oslabili su do 9,30 sati između 0,4 i 1 posto.

„Investitori će biti fokusirani na zasjedanje ECB-a, te žele jasno priopćenje o tome kako se Banka planira boriti s inflacijom. Vidjeli smo da se mnoge kompanije žale na rast troškova inputa, koji će morati prebaciti na teret potrošača. To nije dobra vijest, pitanje inflacije treba rješavati“, ističe Heino Ruland, strateg pri Ruland Researchuu Frankfurtu.

Od pojedinačnih gubitnica izdvaja se dionica naftne kompanije Royal Dutch Shella, koja je oslabila 3 posto uslijed poslovnih rezultata ispod očekivanja tržišta.

Najveća dobitnica, pak, bila je dionica nordijske telekom kompanije TeliaSonera, koja je poskupjela 3,3 posto nakon što je uprava najavila programa otkupa vlastitih dionica, vrijedan 1,56 milijardi dolara.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,25 posto, na 10.431 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙