FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 31. siječnja

ZAGREB, 30. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu važnijih događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak, 31. siječnja:

GAŠINCI - Ministar obrane Davor Božinović nazočit će završnom prikazu vježbe "Hrvatski ponos 2011.", redovitoj godišnjoj vježbi koja predstavlja završni dio priprema hrvatskog kontingenta uoči odlaska u misiju ISAF u Afganistan (10 sati, vojni poligon Gašinci. Novinari bi trebali doći ispred vojarne "Dračice" u Đakovu najkasnije do 9 sati, gdje će za njih biti organiziran prijevoz do vojnog poligona. Izjave su predviđene nakon završetka vježbe, oko 12,20 sati).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Ured za udruge Vlade RH, Nacionalni odbor za razvoj volonterstva i Hrvatska mreža volonterskih centara u partnerstvu s Projektom TACSO - Tehnička pomoć organizacijama civilnog društva, organiziraju okrugli stol "Vrednovanje volonterskog rada u sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj". To je prvo događanje na razini Hrvatske kojim se obilježava europske godine volontiranja (10 do 14 sati, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Socijaldemokratska partija Hrvatske organizira okrugli stol "Nacrt Strategije razvoja Grada Zagreba do 2020. - smjernice zdravstvene i socijalne politike". Osnovne smjernice zdravstvene politike predstavit će predsjednik Savjeta za zdravstvo Dragan Korolija Martinić, a socijalne politike Adinda Dulčić. Uz predstavnike SDP-a govorit će stručnjaci tih dvaju područja, predstavnici sindikata, strukovnih udruga, pacijenata i nevladinih udruga (11 sati, Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27).

SPLIT - Otvorenje međunarodne radionice "Operativno planiranje - Split 2011.", kojoj je cilj utvrditi standardne postupke u planiranju i izradi operativnih zadataka vezano za požare otvorenog prostora. Radionica će se održati od 31. siječnja do 4. veljače 2011., domaćin i suorganizator joj je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS), a organizira se u suradnji sa civilnom zaštitom Republike Italije. Radionicu, na kojoj će biti 26 sudionika iz 13 zemalja, otvorit će ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut i šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren (9 sati, "Grand hotel Lav" u Podstrani, Grljevačka 2a).

ZAGREB - Predstavljenje knjiga "Marijanska hodočašća - putopisi i zapažanja" Mate Marčinka, zbirka tekstova u kojima autor opisuje povijest crkava posvećenih Majci Mariji i drugim velikanima kršćanske vjere. O knjizi će govoriti Adalbert Rebić, Mislav Ježić, Nedjeljko Pintarić, Lidija Dujić, Ferdo Bušić, Stjepan Sučić i Nives Gajdobranski (12 sati, Palača Matice hrvatske, Strossmayerov trg 4).

ZAGREB - Predstavljanje knjige eseja "Tko je tu, odavde je - Povijest milosti" Predraga Matvejevića i teologa Borisa Gunjevića, koja problematizira pitanje identiteta i povijesti u Europi kroz prizmu odnosa Mediterana i Balkana (19,30 sati, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5).

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud objavit će presude Antunu Blaževiću i Darku Vukojeviću zbog trostrukog ubojstva u središtu Slavonskog Broda 2004. godine. Optuženi su već dvaput osuđivani ali su im te presude ukinute. Prvi put su u rujnu 2006. pravomoćnom odlukom Vrhovnog suda osuđeni na po 30 godina zatvora, ali je tu presudu ukinuo Ustavni sud, usvojivši njihove tvrdnje da su im tijekom suđenja prekršena ljudska prava i temeljne slobode. Nakon toga suđenje je premješteno u Zagreb jer sud u Slavonskome Brodu nije imao dovoljno sudaca za sastavljanje raspravnog vijeća. Na ponovljenom suđenju u Zagrebu Blažević je u prosincu 2009. osuđen na devet godina i pet mjeseci, a Vukojević na sedam godina zatvora ali je tu presudu Vrhovni sud ukinuo iz proceduralnih razloga. Suđenje optuženima treći put je počelo u rujnu prošle godine, kad su oni kao i na prijašnjim suđenjima izjavili da se ne osjećaju krivima što su 9. lipnja 2004. tijekom prepirke i naguravanja u središtu Slavonskog Broda s braćom Draganom i Željkom Prgometom te Goranom Begićem u njih ispalili više hitaca iz pištolja i ubili ih (14 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙