FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Snijeg i jak vjetar otežavaju promet

ZAGREB, 22. siječnja 2011. (Hina) - Dionicom autoceste A1 od Maslenice do Posedarja i D 54 Maslenica-Zaton Obrovački mogu prometovati samo osobna vozila, a zbog olujne bure i snijega, dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene (D 8), te državne ceste D 25 Gospić-Karlobag i D 506 Dobroselo-Mazin zatvorene su za sva vozila, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub.

Dionica autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Delnica, u smjeru Rijeke otvorena je samo za osobna vozila. I dalje ostaje zabrana za vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Na Paškom mostu, te Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Senja zabrana je za: autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, kombi vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a na Krčkom mostu samo za I. skupinu: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i mjestimice u Dalmaciji, a na srednjem Jadranu uz snijeg puše olujna do orkanska bura.

Upozoravaju se vozači da na put ne kreću bez zimske opreme.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama između unutrašnjosti i Hrvatskog primorja, a krajnje se otežano vozi do Dalmacije.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu:

u Gorskom kotaru:

A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i Bosiljeva,

D 3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač-G. Jelenje-Kikovica (Stara cesta kroz Gorski kotar),

D 32 Prezid-Delnice,

D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin,

D 305 Parg-Čabar,

D 501 G. Jelenje-Oštrovica-Meja,

ŽC 5062 Kraljev Jarak-Fužine,

kao i na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, te u zaleđu Novog Vinodolskog.

U Lici:

D 1 Drežničko Selište-Korenica-Udbina-Gračac-Knin

D 23 Kapela-Žuta Lokva- Senj,

D 25 Korenica-Lički Osik,

D 42 Jospidol-Poljanak,

D 50 Žuta Lokva-Gospić,

D 52 Špilnik-Korenica,

D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo,

D 218 Donji Lapac-Dobroselo,

D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj i

D 522 Udbina-Gornja Ploča.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen (prema Pagu), Jablanac-Mišnjak (prema Rabu ) i Brestova-Porozina, te katamaranske s Malog Lošinja i Paga. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙