FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak državnih odvjetnika u Beogradu

BEOGRAD, 20. siječnja 2011. (Hina) - Oko 20 državnih odvjetnika iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije u četvrtak se, u okviru regionalnog projekta “Pravda i ratni zločini“, sastalo u Beogradu s tužiteljima Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), kako bi razmijenili iskustva u radu na složenim pitanjima ratnih zločina.

Na sastanku se između ostaloga razgovaralo o vođenju istraga o ratnim zločinima i pristupu obrane dokazima, navedeno je u zajedničkom priopćenju srbijanskog državnog odvjetništva za ratne zločine i Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS), koja je bila suorganizator skupa.

U priopćenju se dodaje kako je glavni tužitelj Haaškog suda Serge Brammertz poslao poruku u kojoj je istaknuo važnost sastanaka i razmjene iskustava tužitelja, koja će, kako se navodi, svakako pridonijeti uspješnom istraživanju i radu na slučajevima ratnih zločina na nacionalnoj razini.

Sastanak je slijedio nakon sastanka državnih odvjetnika održanog u Bosni i Hercegovini u prosincu 2010. te regionalnog sastanka sudaca u Zagrebu ovog tjedna.

U idućim mjesecima predviđeno je održavanje još sastanaka državnih odvjetnika.

Regionalni projekat “Pravda i ratni zločini“ vrijedan je četiri milijuna eura i financiran je sredstvima Europske unije, a provodi ga OESS-ov Ured za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u partnerstvu sa ICTY-jem, Međuregionalnim istraživačkim institutom Ujedinjenih naroda za zločine i pravdu i misijama OESS-a u susjednim zemljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙