FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin zrakoplov u akciji eksplantacije srca

ZAGREB, 20. siječnja 2011. (Hina) - Vladin zrakoplov odletio je rano jutros u Berlin s eksplantacijskim timom koji je potom vozilom prebačen u do bolnice u Frankfurtu na Odri gdje je sudjelovao u eksplantaciji srca, a njegov dolazak u KBC Zagreb očekuje se između 11 sati i podneva, priopćio je danas Državni centar 112.

Donor srca je iz Frankfurta na Odri, ali s obzirom da zrakoplov Vlade RH, zbog prekratke piste u lokalnoj zračnoj luci, tamo ne može sletjeti dogovoreno je da se leti u najbližu zračnu luku, Schoenefeld u Berlinu.

U priopćenju se navodi da je DC 112 jutros u 00,40 sati od transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi primio zahtjev za pomoć u organizaciji prijevoza liječničkog tima na relaciji Zagreb – Berlin - Zagreb, zbog eksplantacije srca u SR Njemačkoj i prijevoza do KBC-a Zagreb.

Iz DC-a 112 su provjerili mogućnost prijevoza kod privatnih avioprijevoznika od kojih nitko nije mogao preuzeti tu obvezu. Nakon toga su se obratili Uredu predsjednice hrvatske vlade Jadranke Kosor radi angažiranja vladinog zrakoplova. Po dobivenom odobrenju obavljene su potrebne koordinacije s koordinatorom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, Direkcijom za korištenje službenih vladinih zrakoplova i Zračnom lukom Zagreb.

Vladin zrakoplov s eksplantacijskim timom KBC-a Zagreb poletio je iz Zračne luke Zagreb u 04,37 sati, a u Berlin sletio u 06,10 sati, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙