FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska za srijedu 19. siječnja

ZAGREB, 18. siječnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu 19. siječnja:

SPLIT - Suđenje peterici optuženih za željezničku nesreću u kojoj je u srpnju 2009. u Rudinama poginulo šest osoba i ozlijeđeno 55 počet će na splitskome Županijskom sudu. Bivšega direktora poslova ekologije i zaštite u Infrastrukturi Hrvatskih željeznica (HŽ) Ivana Medaka te Ivana Tomaškovića, direktora tvrtke "Intrade", koja je nabavljala retardante za HŽ, Jozu Bazinu, savjetnika u toj tvrtki, Dragu Rogulja, šefa protupožarne zaštite HŽ-a u Splitu, i Branka Tišljara, vatrogasca DVD-a iz Strušca, optužnica tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno s neizravnom namjerom.

Po optužnici, oni su sudjelovali u nabavi i korištenju retardanta TG-300, čije je nanošenje na tračnice uzrokovalo tragediju, a bili su svjesni opasnosti koja od njega prijeti.

Okrivljenici su u ljeto 2010. godine uložili prigovor na optužnicu, ali je Županijski sud u Splitu u studenome 2010. godine taj prigovor odbio kao neosnovan. (9 sati, Županijski sud)

ZAGREB - Sjednica Programskog vijeća HRT-a (10 sati, HRT)

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti nakladnička djelatnost Hrvatska akademije znanosti i umjetnosti. Bit će predstavljene knjige, monografije časopisi, katalozi izložbi te sva ostala izdanja HAZU objelodanjene 2010. u vlastitom izdanju ili u sunakladništvu te naslovi objavljeni potporom Zaklade HAZU. Predstavljanje nakladničke djelatnosti HAZU vodit će glavni tajnik akademik Pavao Rudan. (11 sati, HAZU, Zrinski trg 11)

Dežurni urednici na desku:

ujutro: Neven Leskovar

poslijepodne: Dubravka Dadić

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙