FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 14. siječnja

ZAGREB, 13. siječnja 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 14. siječnja.

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Petar Čobanković sastat će se s predstavnicima poljoprivrednih udruga s kojima će razgovarati o provedbi novog zakona o državnoj potpori poljoprivredi i ruralnom razvoju te dinamici isplate potpora za proizvodnu 2010. godinu (12,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede, Ulica grada Vukovara 78).

ZAGREB - Predstavnici Horwath Hotel Industry Survey na konferenciji za novinare predstavit će rezultate istraživanja poslovanja hotelijerstva u Hrvatskoj. Tom prigodom predstavit će rezultate istraživanja provedenog prošle godine, kao i ocjenu osnovnih poslovnih rizika u hotelijerstvu (9,00 sati, ured Horwath Consulting, Petra Hektorovića 2).

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se osnivačka skupština "Udruženja vinarstva". HGK osniva to udruženje s ciljem brendiranja Hrvatske kao vinske zemlje, razvijanja internacionalne strategije, rasta i razvoja proizvodnje, sustavnog podizanja kulture vina u Hrvatskoj te prilagodbe sektora zakonodavnom okviru kao i novim modalitetima financiranja u EU (11,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u studenom lani u odnosu na listopad nominalno bio manji za 10,1 posto, a realno za 10,5 posto, dok se na godišnjoj razini, u odnosu na studeni 2009., bilježi rast maloprodaje nominalno za 3,8 posto, a realno za 2,5 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Studeni je tako četvrti mjesec za redom u kojem trgovina na malo na godišnjoj razini bilježi realan rast prometa. To je utjecalo i na usporavanje stope pada prometa od trgovine na malo na kumulativnoj razini pa je tako nominalni pad u prvih jedanaest mjeseci prošle godine prema istom razdoblju 2009. iznosio 1,5 posto, a realni 2,1 posto. Statistika prometa od trgovine na malo prema trgovačkim strukama pokazuje da je na godišnjoj razini, u studenom 2010. u odnosu na isti mjesec 2009. godine, porast zabilježen u deset trgovačkih struka, najviše u maloprodaji ostalih nespecijaliziranih prodavaonica, za 24,4 posto. Rast na godišnjoj razini bilježi i promet od trgovine na malo motornim gorivima i mazivima za 13,1 posto, kruha, peciva, tjestenine i slatkiša za 8,9 posto, duhanskih proizvoda za 3,9 posto itd.

dežurni urednici:

prijepodne: Damir Margetić

poslijepodne: Nevenka Brčić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙