FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo sastanak u Ministarstvu pravosuđa

ZAGREB, 12. siječnja 2011. (Hina) - Sastanak Povjerenstva hrvatskog i srbijanskog ministarstva pravosuđa za pripremu i razmjenu popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine počeo je nešto iza 12 sati u Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu.

Na dnevnom redu sastanka, kojem predsjeda hrvatski ministar Dražen Bošnjaković i srbijanska ministrica Snežana Malović, bit će sva otvorena pitanja vezana uz popis osoba optuženih za ratne zločine, uključujući i pitanje hrvatskog branitelja Tihomira Purde.

On je prošle srijede uhićen pri ulasku u BiH na temelju Interpolove tjeralice na zahtjev srbijanske policije, iako nije bio na popisu 40-ak osoba koji je Hrvatskoj dostavila Srbija.

Purda je jučer preko svoga odvjetnika izrazio odlučno protivljenje izručenju Srbiji, poručivši kako je traumatiziran činjenicom da je i sam bio zatočenikom srpskih logora te kako ne vjeruje da bi ga u Srbiji očekivalo pošteno suđenje.

Iako je sastanak zatvoren za javnost, a iz Ministarstva pravosuđa najavljeno je priopćenje, ispred zgrade ministarstva okupljeni su brojni novinari i fotoreporteri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙