FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki privatni sektor otvorio u prosincu gotovo 300.000 radnih mjesta - ADP

WASHINGTON, 5. siječnja 2011. (Hina/AFP) - Američki privatni sektor otvorio je u prosincu 297.000 radnih mjesta, gotovo tri puta više nego što je očekivala većina analitičara, objavila je u srijedu privatna tvrtka ADP.

Snažniji rast od očekivanog znači da je broj radnih mjesta porastao 11. mjesec zaredom, potpirujući nadu da se privatni sektor polako zahuktava u oporavku od recesije.

"Ovomjesečno ADP-ovo izvješće o zaposlenosti navodi na zaključak da je broj novih radnih mjesta u privatnom sektoru vrlo snažno poskočio u prosincu, i to osjetno bržim tempom od onog koji se obično povezuje s padom stope nezaposlenosti", navodi u priopćenju ADP-a.

Izvješšće ADP-a objavljeno je neposredo uoči službenih mjesečnih podataka o zaposlenosti u prosincu, ključnog pokazatelja zdravlja gospodarstva koji će biti objavljen u petak.

Tvrdokorna visoka nezaposlenost od oko 10 posto velika je kočnica za potpuni oporavak gospodarstva više od godinu dana nakon završetka izuzetno teške recesije.

Analitičari očekuju da će ministarstvo rada u petak izvijestiti o padu stope nezaposlenosti u prosincu na 9,7 posto, s 9,8 posto u studenom, te o povećanju broja radnih mjesta za 135.000, u odnosu na 39.000 novootvorenih u studenom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙