FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: svijet u 12.30 sati

ZAGREB, 5. siječnja 2011. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 12.30 sati:

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama susreo se u utorak u Washingtonu s kineskim ministrom vanjskih poslova Yangom Jiechijem, koji je doputovao radi priprema posjeta kineskog predsjednika Hu Jintaoa Washingtonu, objavio je ured američkog predsjednika. Yang se u Bijeloj kući sastao s Obaminim savjetnikom za nacionalnu sigurnost Tomom Donilonom. Sastanak je uglavnom bio posvećen Huovom posjetu i nizu tema od vanjske trgovine do Irana. "Predsjednik Obama pridružio se sastanku i potvrdio da će se angažirati u izgradnji potpunih bilateralnih odnosa, obilježenih suradnjom", priopćeno je iz ureda američkog predsjednika. Obama je "izjavio kako željno iščekuje susret s predsjednikom Huom te da je nestrpljivo očekuje američku i kinesku suradnju u rješavanju svjetskih izazova", piše u priopćenju.

ŽENEVA - Približno 22.000 stanovnika Obale Bjelokosti prebjeglo je u Liberiju nakon početka krize u njihovoj zemlji, prema najnovijim brojkama Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice (UNHCR), objavljenima u srijedu. "UNHCR intenzivira slanje pomoći izbjeglicama iz Obale Bjelokosti koji su prebjegli u Liberiju nakon postizbornih tenzija u njihovoj zemlji", piše u priopćenju. Većina su žene i djeca koja dolaze prvenstveno iz sela smještenih na zapadu zemlje, između gradova Danane i Guiglo, javlja UNHCR.

SARAJEVO - Zastupnik Narodne stranke "Radom za boljitak" (NSRzB) u skupštini Zeničko-dobojske županije u Federaciji Bosne i Hercegovine Zoro Ivanković pretučen je u ponedjeljak u Zenici a policija traga za počiniteljima kako bi utvrdila motive napada, prenose u srijedu mediji u BiH. Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić potvrdila je kako je Ivanković prijavio napad te kako je obavljen očevid. Napadači su Ivankovića sačekali u mraku ispred ulaza zgrade u kojoj živi, prebacili mu jaknu preko glave i potom ga oborili na tlo i udarali nogama. Sam Ivanković nije želio komentirati napad, no mediji navode kako je moguće da je pozadina politička i da je napad povezan s ishodom prošlotjednog glasovanja za zastupnike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojske županije.

LJUBLJANA - Zahvaljujući zimskim školskim praznicima u Hrvatskoj, skijališta u Sloveniji ovog su tjedna puna, a u nekim turističkim središtima i više od polovice ukupnog broja gostiju čine Hrvati, tvrde u srijedu slovenski mediji. "Kod nas praktično nema prazne postelje, od 500 gostiju najveći je broj iz Hrvatske i to zbog školskih praznika i to će potrajati do kraja ovoga tjedna", izjavio je za mariborski dnevni list "Večer" Boštjan Paradiž, direktor agencije "Vabo". Na skijanje u Sloveniju došlo je najviše obitelji iz područja Zagreba i iz Dalmacije, piše ljubljanski "Dnevnik", no dosta je i hrvatskih skijaša koji dolaze vikendom ili u 2-3 dnevnim aranžmanima, a u Bledu je u prosincu prošle godine zabilježeno 50 posto više gostiju iz Hrvatske koji su među strancima bili najčešći gosti nakon Talijana, navodi slovenski tisak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙