FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HDSSB prešli isključeni SDP-ovci

OSIJEK, 4. siječnja 2011.(Hina) - Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izjavio je danas u Osijeku da su novi članovi stranke predsjednik Županijske skupštine i bivši predsjednik osječko-baranjskoga SDP-a Zlatko Maksimović te županijski vijećnik i bivši predsjednik Općinske organizacije SDP-a u Erdutu Borivoj Eklemović.

Na konferenciji za novinare Šišljagić je rekao kako se u rujnu prošle godine dogodio pokušaj rušenja županijske vlasti kada je zagrebačka središnjica SDP-a naredila da se raskine koalicija SDP-a i HDSSB-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini, "a javnost do danas od čelnice osječkoga SDP-a Biljane Borzan nije dobila suvislo obrazloženje za taj postupak".

Pokušaj središnjice SDP-a i njezine lokalne čelnice Biljane Borzan da sruše Županijsku skupštinu neslavno je propao, a tadašnji SDP-ovi vijećnici Maksimović i Eklemović nisu na to pristali i, protivno naredbi stranke, poduprli su županijsku vlast, "zbog čega su, u osveti SDP-a, isključeni iz stranke", rekao je Šišljagić.

Zlatko Maksimović istaknuo je kako nikada nije dvojio jesu li potporom županijskoj vlasti on i Eklemović pravilno postupili. Ocijenio je kako je tim postupkom omogućeno normalno djelovanje Županijske skupštine, spriječena kriza vlasti te, u okolnostima krize i opće neimaštine, izbjegnuti preskupi i nepotrebni izvanredni lokalni izbori.

"Lokalno čelništvo SDP-a, kao i mnogo puta prije toga, vodeći se naputcima iz prijestolnice, nije spoznalo interese županije i ove sredine dokazujući da naša najjača oporbena stranka, uz neke časne iznimke, nema osjećaja za teško stanje i probleme u Slavoniji", rekao je Maksimović, dodajući kako je razlog za prekid suradnje "SDP-a i HDSSB-a bila presuda Branimiru Glavašu za ratne zločine protiv civila".

Borivoj Eklemović rekao je kako pristupanjem HDSSB-u želi biti dio tima koji će raditi na razvoju i poboljšanju životnih uvjeta na tom području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙