FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 3. siječnja 2011. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

ZAGREB - Zbog olujne bure dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te državna cesta D 54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila. Na Paškom mostu i dionici Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama, a na dionici Jadranske magistrale od Senja do Svete Marije Magdalene dodatno i za kombi, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom.Otežano se vozi zbog snijega i poledice u Gorskom kotaru i Lici, dok u Slavoniji i sjeverozapadnoj Hrvatskoj mjestimice ima magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A 1, Jastrebarsko-Bosiljevo (50-150 m). Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak, kao i u Gorskom kotaru na: D 3 Vrbovsko-Kupjak-Delnice, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Brod na Kupi-Delnice, D 305 Parg-Čabar, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog. Na graničnom prijelazu Kaštel pojačan je izlaz osobnih vozila, a na GP Macelj pojačan je promet teretenih vozila. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 1. veljače zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova (produžen je rok završetka radova). Trajekti plove redovito.

ZAGREB - Ujutro i prijepodne umjereno do znatno oblačno, u unutrašnjosti ponegdje i maglovito, pri čemu u Slavoniji mjestimice može pasti i vrlo malo snijega, a u Dalmaciji kiše. Poslijepodne uglavnom sunčano. Vjetar pretežito slab sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, dok će na Jadranu puhati umjerena i jaka, na udare ponegdje i olujna bura. Najviša temperatura zraka od -3 do 2, a na Jadranu između 3 i 8 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙