FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: promet pojačan, otežan zbog snijega

ZAGREB, 2. sijeenja 2011. (Hina) - Promet je pojačan na cestovnim pravcima prema unutrašnjosti, a zbog snijega se otežano vozi u Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Tijekom noći, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Jak vjetar puše na autocesti A 1 od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok (brzina je ograničena na 80 km/h) i na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobić, navodi se u izvješću od 18,30 sati.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na dionici državne ceste D 1 Grabovac-Drežničko Selište, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo i D 42 Josipdol-Poljanak. Od graničnog prijelaza Ličko Petrovo Selo kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama mogu ići preko Prijeboja do Ličke magistrale (D 1).

Dionicom Jadranske magistrale od Bakra do Senja (D 8), zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat i vozila s kamp prikolicama (I. skupinu vozila), zbog bure.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška (čekanja oko 40 min), te Ličko Petrovo Selo (čekanja oko 20 min). Izlaz je pojačan na prijelazima Bregana i Stara Gradiška (čekanja do 20 min).

Zbog gužve na izlazu za teretna vozila na GP Macelj prometna policija ih isključuje iz prometa kod čvora Sveti Križ Začretje na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙