FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AZTN odobrila preuzimanje Poljoprivrednog poduzeća Orahovica

ZAGREB, 28. prosinca 2010. (Hina) - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je tvrtki M SAN ulaganja preuzimanje Poljoprivrednog poduzeća Orahovica.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je na 60. sjednici Vijeća ocijenila dopuštenom koncentraciju koja nastaje stjecanjem kontrole odnosno prevladavajućeg utjecaja M SAN ulaganja iz Zagreb nad Poljoprivrednim poduzećem Orahovica i to stjecanjem većine dionica u temeljnom kapitalu Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, navodi se u priopćenju Agencije.

Ta će koncentracija imati učinke na mjerodavnim tržištima trgovine na veliko žitaricama i vinima na teritoriju Hrvatske.

Provedbom koncentracije tvrtka M SAN ulaganja, koja do sada nije djelovala na navedenom tržištu, preuzet će tržišni udjel Poljoprivrednog poduzeća Orahovica, koji iznosi manje od 5 posto, dok će tržišni udjeli ostalih poduzetnika na mjerodavnom tržištu ostati nepromijenjeni pa navedena koncentracija neće imati značajan učinak na tržišno natjecanje na mjerodavnom tržištu, objašnjavaju iz Agencije.

Prema najavama M SAN ulaganja, poslovanje u Poljoprivrednom poduzeću Orahovica temeljit će se na ulaganju u modernizaciju i obnovu mehanizacije u ratarstvu te na primjeni novih tehnologija, a provedba koncentracije doprinijet će učinkovitosti tog poduzetnika.

Agencija je sjednici Vijeća također razmatrala i prijedlog nove prodajne politike i nacrte ugovora o prodaji duhanskih proizvoda, te nacrt ugovora o zakupu prodajno-skladišnog prostora TDR-a.

U mišljenju koje je dala na novu prodajnu politiku TDR-a sadržanu u tim aktima, Agencija je, nakon što je TDR prihvatio njezine prijedloge i usuglasio buduću prodajnu politiku s danim primjedbama, utvrdila da su prijedlozi navedenih ugovora u skladu s odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

Pritom, Agencija naglašava da, unatoč pozitivnom mišljenju, spomenuti ugovori mogu ponovo biti predmet njene ocjene ukoliko ponašanje TDR-a na tržištu, odnosno njihov stvaran učinak na tržištu budu protivni propisima o zaštiti tržišnog natjecanja, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙