FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Misa polnoćka u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova

VUKOVAR, 25. prosinca 2010.(Hina) - Misu polnoćku u vukovarskoj Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, pred velikim brojem vjernika, služio je župnik fra Ivica Jagodić, koji je u propovijedi pozvao Vukovarce da blagdan Božića prožive istinskim kršćanskim životom darivajući svoje bližnje pažnjom, ljubavlju i dobrotom.

Obraćajući se vjernicima, fra Jagodić je u propovijedi istaknuo kako Božić u središte stavlja dijete koje je, kako je rekao, rođeno u puno težim okolnostima i uvjetima nego što se to prikazuje u jaslicama postavljenima ovih dana u brojnim obiteljskim domovima i crkvama.

"To dijete plače kao i druga djeca i to nam kaže da je Bog solidaran s čovjekom. Bog prepoznaje svu djecu, i onu koja su žrtve rata, i onu koja su ostala bez roditelja. Prepoznaje i djecu rastavljenih roditelja. Bog je s njima, a mi smo pozvani da im pomognemo", upozorio je.

Ujedno je zahvalio svim dobrim ljudima koji su u predbožićno vrijeme donirali potrepštine vukovarskom Caristasu, darivajući na taj način siromašne vukovarske obitelji.

"Ne darivajmo samo materijalnim darovima. Oni su samo simboli. Darujmo jedni druge svim svojim životom, svojom pažnjom i istinskom ljubavi, a domovinu i grad svojim poštenjem, pravednošću, kreativnošću i svime onime što omogućuje zajednički život", poručio je u propovijedi vukovarski župnik fra Ivica Jagodić.

Mise polnoćke služene su i ostalim katoličkim crkvama u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙