FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna čestitka predsjednika Hrvatskog sabora

ZAGREB, 23. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno, uputio je božićnu i novogodišnju čestitku građanima Republike Hrvatske, uz poruku da se odazovu plemenitim kršćanskim postulatima, usađenima u samu bit Božića.

"Kao blagdan svjetla, radosti i novog života, Božić unosi mir i ljubav u naša srca. On ujedno znači novi početak iz kojega se rađa nada za budućnost. Značenje ovih božićnih poruka odjekuje snažnije nego inače na izmaku ove godine koju su ispunili brojni događaji važni za budućnost Hrvatske. Sve životne nedaće, s kojima se svakodnevno suočavaju građani Hrvatske - teška situacija u gospodarstvu, nesigurnost radnog mjesta, neisplate plaća i otkazi - rezultirali su razumljivim nezadovoljstvom, strahom, umorom i beznađem.

Istodobno, na državnoj razini nastavljaju se itekako važni procesi koji će u konačnici dovesti do pozitivnih pomaka i rješavanja problema. Ustrajna borba protiv korupcije u društvu i njezino suzbijanje jedan je od temeljnih preduvjeta za ozdravljenje gospodarstva i poboljšanje životnih uvjeta svih hrvatskih građana.

Čvrsto sam uvjeren da probleme najbolje možemo riješiti ako se odazovemo plemenitim kršćanskim postulatima, usađenima u samu bit Božića: zajedništvu, skrbi za siromašne, slabije i nemoćne, izražavanju solidarnosti i poštovanja. Činjenjem dobrih dijela svatko od nas može pridonijeti ozdravljenju duhovne i moralne atmosfere u društvu, a time i ispravljanja nepravdi.

Ponesen vjerom da će predstojeći blagdani u sve domove, uz obilje radosti, mira i ljubavi, donijeti potrebnu nadu te snagu zajedništva, svim građanima Hrvatske želim, u ime zastupnica i zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno, blagoslovljen Božić i sretnu te uspješnu novu godinu", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙