FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prihvaćen proračun Osječko-baranjske županije

OSIJEK,21. prosinca, 2010.(Hina) - Na današnjoj sjednici osječko-baranjske Županijske skupštine prihvaćen je proračun za 2011. godinu od 324,802 milijuna kuna, ili 3,39 posto veći od ovogodišnjega, koji je, po ocjeni župana Vladimira Šišljagića, realan i temelji se na planiranim prihodima.

Za proračun je glasovalo 32 vijećnika (HDSSB, HNS-HSU, Nezavisna lista Gordana Matkovića i HSLS), a protiv njega bilo je 13 oporbenih vijećnika (HSP, SDP, HDZ i HSS). Jedini oporbeni vijećnik koji je glasovao za proračun je vijećnik HSLS-a koji je inače bio u klubu zastupnika s HSS-om.

Uoči sjednice Županijske skupštine konferenciju za novinare održala je osječko-baranjska Županijska organizacija SDP-a, čiji je predsjednik Domagoj Hajduković među ostalim istaknuo da vijećnici SDP-a neće poduprijeti proračun jer nije ni razvojan ni realan te da ne podrazumijeva jednaki razvoj svih dijelova županije.

Županijski vijećnik i predsjednik HSP-a Daniel Srb rekao je prije nego što je prihvaćen proračun kako ga ta stranka neće poduprijeti i zbog lošeg stanja u gospodarstvu, povećanog broja nezaposlenih te kapitalnih projekata koji će se financirati kreditima.

Pošto je prihvaćen proračun, župan Vladimir Šišljagić izjavio je kako je "uistinu teško reći je li proračun razvojan ili socijalan". Dodao je kako treba reći da je ponajprije "realan i napravljen na temelju procjene prihoda".

Nažalost, rekao je, 90 posto prihoda ide u državnu blagajnu, a tek 10 posto ostaje lokalnoj zajednici, što nije dobro te se zakon vezan uz raspodjelu prihoda mora mijenjati. Sada je više nego jasno da će se to i dogoditi jer se ide se na novi ustroj, to jest regionalizaciju Hrvatske, rekao je Šišljagić, ističući da je HDSSB to predlagao prije pet godina, kad je "prozivan za autonomaštvo i rušenje poretka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙