FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: objavljeni dobitnici Plave vrpce "Vjesnika"

RIJEKA, 21. prosinca 2010. (Hina) - Objavljeni su dobitnici tradicionalne nagrade za ostvarene podvige na moru - 44. Plave vrpce "Vjesnika" za 2010. godinu: u pojedinačnoj konkurenciji priznanje je pripalo dubrovačkom kapetanu Željku Puliću, a u momčadskoj konkurenciji nagradu je dobila posada japanskog tankera "San Fernando".

Damir Herceg, novinar i tajnik Odbora Plave vrpce "Vjesnika", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rijeci, na kojoj su bili i članovi tog odbora - tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske Predrag Brazzoduro i ravnatelj Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru Edo Šarunić, da je u konkurenciji za Plavu vrpcu ove godine bilo sedam pothvata spašavanja ljudi i imovine na moru, od čega tri u pojedinačnoj konkurenciji i četiri u momčadskoj.

"Kapetan Pulić, zapovjednik njemačkoga kontejnerskog broda 'Safmarine Zambezi', dobitnik je pojedinačnog priznanja jer je brod, kao i pomorci, od višekratnih napada somalskih pirata spašen isključivo zahvaljujući njegovom zaslugom - vještom manevriranju i izbjegavanju raketiranja broda.

Za spašavanje njemačke nautičarke kod Nizozemskih Antila pak, koja je 13 dana plutala na splavi nakon što su joj pirati ubili muža i opljačkali jedrilicu, zaslužna je čitava posada tankera 'San Fernando' pod zapovjedništvom Riječanina Denisa Bonette", objasnio je Herceg.

U konkurenciji za pojedinačno priznanje bili su i načelnik senjske Policijske postaje Zlatko Matičić te ribar iz Savudrije Danilo Latin, a u konkurenciji za momčadsko priznanje bili su i posada Jadrolinijinog katamarana "Dubravka", posada norveškoga tankera "Champion Pacific" te kapetan iz Milne Nikola Brkuljić i voditelj patrolne brodice "Marjan" Petar Poklepović.

Plava vrpca "Vjesnika" službeno će se dodijeliti sutra u restoranu "Commodore" u ACI-jevoj marini u Ičićima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙