FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: salmonela uzrok trovanja hranom

SLAVONSKI BROD, 21. prosinca 2010. (Hina) - Salmonela je uzročnik masovnog trovanja hranom u Slavonskome Brodu tijekom vikenda na nekoliko blagdanskih domjenaka, utvrdio je županijski Zavod za javno zdravstvo.

Tome je zavodu dosad prijavljeno 37 oboljelih, a u devetero njih potvrđena je salmonela.

Ravnatelj županijskoga Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitković rekao je na konferenciji za novinare kako očekuje još prijava. Tri su osobe na liječenju na zaraznom odjelu brodske bolnice i njihovo je stanje zadovoljavajuće, rekao je Cvitković, dodajući kako se i dalje utvrđuje koje su namirnice bile izvor zaraze.

"Uzorci koje smo analizirali, a to su kolači, i brisevi su uredni. Hrana na koju je pala sumnja, jela pripravljana od puretine i piletine nisu se mogla analizirati jer ih nije ostalo", dodao je.

Vlasnik tvrtke "Grozd trade", u čijem je sastavu restoran "Brod" u kojemu se pripremala hrana za domjenke, Anto Jukić javno je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo. To mu je, kako je rekao, "prvi incident" u 32 godine vođenja restorana. Istaknuo je kako se u objektima koje vodi posao obavlja na visokoj profesionalnoj razini.

"Teško je reći što se dogodilo. Vidjet ćemo kada sve mjerodavne službe odrade svoj posao. Diskutabilne su namirnice poput jaja, puretine, piletine i gljiva. Pozvao sam i Veterinarski zavod iz Vinkovaca, koji će analizirati sve artikle, a i sanitarna inspekcija je pregledala objekt", rekao je Jukić ne isključujući moguću odgovornost dobavljača i proizvođača hrane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙