FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pusić se susrela s veleposlanicima Srbije i Izraela

ZAGREB, 17. prosinca 2010. (Hina) - Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić sastala se sa srbijanskim i izraelskim veleposlanicima u Hrvatskoj Stanimirom Vukićevićem i Yosefom Amranijem, priopćeno je iz Hrvatskog sabora.

Na sastanku sa srbijanskim veleposlanikom Vukićevićem razgovaralo se o mogućoj suradnji na europskim projektima i mogućnostima transfera hrvatskog znanja i iskustava koja mogu poslužiti Srbiji na putu u Europsku uniju.

Govoreći o stanju u regiji, sugovornici su razmijenili stajališta i o gospodarskoj prekograničnoj suradnji te načinima njezina jačanja. Vesna Pusić kazala je da podupire europsku perspektivu susjednih zemalja što će dodatno osnažiti stabilnost regije. Bilo je riječi i o stanju hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić i izraelski veleposlanik Yosef Amrani razgovarali su o jačanju suradnje dviju zemalja, posebice o mogućnosti rasta izraelskih ulaganja u Hrvatsku. Sugovornici su se složili da postoji velik prostor za privlačenje kvalitetnih ulagača te povećavanja trgovinske razmjene. U razgovoru o razvoju bilateralnih odnosa veleposlanik Amrani izvijestio je Vesnu Pusić o posjetu premijerke Jadranke Kosor Izraelu, najavljenu za početak sljedeće godine.

Na sastanku je bilo riječi i o političkim prilikama u Hrvatskoj. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić izvijestila je sugovornika o stanju pristupnih pregovora, izrazivši uvjerenje da će Hrvatska dovršiti pregovore za mađarskog predsjedanja Europskom unijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙