FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rasmussen: Napredak u Afganistanu postignut uz veliki napor

BRUXELLES , 16. prosinca 2010. (Hina/AFP) - Vojne snage NATO-a i SAD-a koje se bore protiv talibanskih pobunjenika u Afganistanu "uz velike su napore ostvarile" napredak tijekom 2010., izjavio je u četvrtak glavni tajnik Atlantskog saveza Anders Fogh Rasmussen, dodavši kako bi taj napredak međunarodnih snaga trebalo održati.

Rasmussen je aludirao na govor američkog predsjednika Baracka Obame koji je objavio godišnju bilancu nove američke strategije u regiji. "Prema raspoloživim podacima jasno je da je u Afganistanu postignut napredak. Naša strategija je čvrsta, a da bismo je uspješno priveli kraju, na mjestu događaja moramo imati potrebne resurse", kazao je te dodao da je zadaća u Afganistanu bila iznimno teška.

NATO namjerava "nastaviti s obukom afganistanskih vojnih snaga", u skladu s krajnjim ciljem - potpunom predajom ovlasti lokalnim snagama, kada je riječ o pitanju sigurnosti, do kraja 2014., rekao je Rasmussen te dodao kako će međunarodne snage ostati ondje kao potpora.

"Naša obveza prema Afganistanu nastavlja se i nakon 2014. NATO će ostati i u Pakistanu, koji ima važnu ulogu u ostvarenju stabilnosti u regiji", kazao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙