FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC 112: U opadanju vodostaji Like i Gacke

GOSPIĆ/SISAK, 16. prosinca 2010. (Hina) - Zbog vode na cesti i dalje je zatvorena većina prometnica na području Kosinja, izvijestio je jutros Državni centar 112.

Otvorena je cesta koja vodi od Perušića do Kosinjskog mosta. Kosinjski most je prohodan, a u idućim danima očekuje se povlačenje vode s prometnica. Vodostaj rijeke Like na vodomjeru Selište i dalje je u opadanju.

Na dionici 11. rijeka Lika s akumulacijom Kruščica i dalje je na snazi izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama.

Vodostaj i dotok rijeke Gacke je u opadanju. Voda se s prometnice u naselju Jagodnje, u općini Udbina lagano povlači.

Prema izvješću Hrvatskih voda jutros u 7 sati u Sisačko-moslavačkoj županiji ukinute su mjere izvanredne obrane od poplava za slivno područje Lonja-Trebež dionice 55, dok je za dionice Šašna Greda-vezano za nivo retencije Lonjsko polje, i dalje na snazi izvanredno stanje obrane od poplava.

Za dionice vodomjera Trebež-Sava i dalje su na snazi mjere redovne obrane od poplava.

Vodostaji rijeke Save u Jasenovcu su u stagnaciji. Za dionice vodomjera Sava-Jasenovac i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava.

Operativne snage su i dalje na terenu te provode sve potrebne mjere, uključujući učvršćivanje nasipa i ispumpavanja zaobalnih voda. Provodi se i stalna kontrola nasipa retencije Lonjsko polje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙