FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupština HPB: odobrena odluka o dokapitalizaciji

ZAGREB, 15. prosinca 2010. (Hina) - Glavna skupština Hrvatske poštanske banke (HPB) usvojila je danas odluku o povećanju temeljnog kapitala banke koju je 3. studenoga odobrio Nadzorni odbor, izvijestili su iz HPB-a.

Uplatu od 450 milijuna kuna izvršit će Vlada, dok će Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u temeljni kapital banke unijeti potraživanje po hibridnim instrumentima u iznosu od 50 milijuna kuna, čime će postati vlasnici novih dionica koje će biti izdane temeljem odluka skupštine banke. Upis i uplata novih dionica izvršit će se do kraja 2010.

"U ime Vlade Republike Hrvatske iskazujem podršku razvojnim planovima Hrvatske poštanske banke, kao i punu potporu strategiji rasta i daljnjeg širenja. Vjerujem kako će uplata od 450 milijuna kuna za povećanja temeljnog kapitala banke omogućiti banci da, stalno vodeći računa o kontroli troškova i rizika, državi kao većinskom vlasniku stvori vrijednost koja će opravdati naša ulaganja", izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, prenosi se u priopćenju.

Predsjednik Uprave HPB-a Čedo Maletić je istaknuo kako je današnja Skupština od izuzetne važnosti za HPB s obzirom da će, uz punu podršku i na ovaj način iskazano povjerenje većinskog vlasnika, banka moći još bolje odgovoriti izazovima tržišta te osigurati još kvalitetnije pružanje financijskih usluga i kreditiranje hrvatskog gospodarstva i stanovništva .

Kapitalno jačanje najveće banke u nacionalnom vlasništvu, ističe se, doprinijet će bržem gospodarskom oporavaku i osigurati rast dodane vrijednosti za vlasnike banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙