FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNHCR-u belgijska pomoć za promicanje suživota na ratom pogođenim područjima u Hrvatskoj

ZAGREB, 13. prosinca 2010. (Hina) - Predstavništvo ureda visokog povjereništva UN-a za izbjeglice (UNHCR) u Hrvatskoj objavilo je u ponedjeljak da je primilo pomoć belgijske vlade od 97.867 eura za financiranje druge faze projekta "Premošćivanje - izgradnja održivih zajednica u područjima posebne državne skrbi".

Cilj projekta je poboljšanje društvenih i gospodarskih uvjeta i promicanje mirna suživota među stanovnicima ratom pogođenih prostora i to je nastavak sličnih projekata provedenih u zadnjih nekoliko godina.

Projekt provodi UNHCR preko Udruge MI iz Splita u 27 zajednica diljem Hrvatske od 2006., uz potporu različitih donatora, uključivo belgijsku vladu, navodi se u priopćenju.

U toj UN-ovoj agenciji objašnjavaju da je namjera pomoći ljudima u premošćivanju međusobnih razlika putem poduke i radionica o jačanju gospodarstva, suradnje te upravljanju i pomirenju.

U zadnjih 18 godina UNHCR podupire brojne projekte povratka i reintegracije za dobrobit građana nastanjenih na ratom pogođenim područjima, navodi se u priopćenju UNHCR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙