FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čačić: bijeg Sanadera sramota i pljuska

RIJEKA,10. prosinca 2010.(Hina) - Predsjednik HNS-a Radimir Čačić večeras je, govoreći u Rijeci na svečanosti 20. godišnjice osnutka ove političke stranke u Primorsko-goranskoj županiji i Rijeci ustvrdio da je jučerašnji "bijeg Ive Sanadera kao bivšeg premijera i predsjednika jedne političke stranke bila sramota i pljuska cijeloj zemlji".

No, kazao je Čačić, to mi je bio jedan od najsretnijih dana u životu, sretniji čak i od dana kad smo pobijedili na parlamentarnim izborima. Razlog je, rekao je, katarza za zemlju koja je stigla uhidbenim nalogom za Sanadera.

"Dvadeset godina se gradio sustav truleži, nerada i korupcije. Korupcija je neodvojiva od vlasti i ne predstavlja poseban problem dok se vlast bori protiv nje i dok je provode samo pojedinci. Problem nastaje kad vlast postaje korupcijski sustav i prestane se boriti protiv korupcije, a to je postala Hrvatska", istaknuo je Čačić.

Ustvrdio je kako postoji krivica i onih na vlasti koji su za sve znali, a o tome su šutjeli. Mi nismo šutjeli o tim problemima, rekao je.

Čačić je naglasio da je brodogradnja velika i jaka razvojna šansa ali na drugačijim temeljima. Tu su i druge razvojne mogućnosti kao što su područja energetike, turizma i druga. Članovi sadašnje vlade znaju da ne znaju upravljati i da su "bili aktivno ili pasivno dio mafijaškog sustava u kojeg su zarobili zemlju", rekao je naglasivši nužnost promjene vlasti.

Okupljene su pozdravili i predsjednik ogranka HNS za Rijeku Miroslav Matešić, predsjednica županijske organizacije HNS za Primorsko-goransku županiju Nada Turina Đurić te gosti, potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina, saborski zastupnik ove političke stranke Željko Jovanović i predsjednik HSU Silvano Hrelja.

Prije Rijeke, Radimir Čačić je bio na 20 obljetnici Županijske organizacije HNS-a Karlovačke županije.

Uz ostalo je naglasio značaj koalicijske suradnje s IDS-om kao uglednom regionalnom strankom, s SDP-om s kojim HNS dijeli isti ili sličan svjetonazor i standarde, te HSU-om kod kojeg se, rekao je dogodio zaokret prema prepoznavanju da se za sigurnost starije populacije u budućnosti Hrvatska mora okrenuti radu, a ne životu na dug.

Govoreći o strukturnim problemima i neprovođenju potrebnih reformi Čačić je kazao da vladajući HDZ i premijerka Kosor "sustavno lažu narod, a da je istina da u Hrvatskoj na stotinu radno sposobnih stanovnika sada radi njih 53, a sljedeće će godine taj broj pasti na pedeset".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙