FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan u Zagrebu obilježio rođendan cara Akihita, nazočni Josipović i Bebić

ZAGREB, 9. prosinca 2010. (Hina) - Japansko veleposlanstvo u Zagrebu svečano je u četvrtak navečer obilježilo nacionalni praznik Japana povodom rođendana cara Akihita, a među brojnim uzvanicima su bili hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Japanski veleposlanik Yoshiom Tamura kazao je da njegova zemlja Hrvatsku smatra važnim partnerom s kojim njeguje prijateljske odnose, uz nadu da će se pozitivnim trendovima u bilateralnim odnosima "snažnije pridružiti gospodarstvo".

Predsjednik Josipović je poručio da u današnje vrijeme i "daleki narodi imaju mogućnost ostvariti blisku suradnju i zadovoljiti svoje međusobne interese", posebice na području gospodarstva, obrazovanja, kulture i turizma.

Izrazio je uvjerenje da će ulaskom u EU Hrvatska imati priliku izgraditi nove mostove prijateljstva s Japanom.

Čestitavši caru Akihitu 77. rođendan, Bebić je izrazio želju za snažnijom suradnjom s Japanom, "zemljom, velikih postignuća". Bebić je prije nekoliko mjeseci sa saborskim izaslanstvom boravio u službenom posjetu Japana.

Josipović i Bebić su s veleposlanikom Tamurom ceremonijalno otvorili bačvu sakea, a program su pratili taiko bubnjari Kiyo Kito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙