FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitski KBC dobio CT

SPLIT, 8. prosinca 2010. (Hina) - U Zavodu za nuklearnu medicinu splitskoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC) danas je pušten u rad SPECT-CT, uređaj koji može dijagnosticirati funkcionalne poremećaje svih organskih sustava u ljudskom organizmu, a za čiju je nabavu hrvatska vlada, kako je rečeno, investirala oko 10 milijuna kuna.

"Ovaj uređaj radi kombinacijom principa nuklearne medicine i radiologije i njime se mogu dijagnosticirati svi organski sustavi i njihov funkcionalni poremećaji, a zatim dopuniti morfološkom pretragom", istaknuo je voditelj Zavoda za nuklearnu medicinu splitskoga KBC-a Ante Punda.

Takve uređaje čiju je kupnju financirala vlada imaju još KBC "Zagreb" i Klinička bolnica Sestara milosrdnica, rekao je Punda.

Ravnatelj splitskoga KBC-a Dujomir Marasović kazao je kako se dijagnostičkim uređajem SPECT-CT-om može "vidjeti duša", to jest "gotovo svaki organ ljudskog tijela u milimetar".

"Ovim aparatom dijagnostika je u Splitu podignuta na mnogo veću razinu nego što je to dosad bio slučaj i izjednačavamo se s bilo kojim svjetskim dijagnostičkim centrom", naglasio je Marasović.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙