FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo čišćenje Saharuna

ZADAR, 8. prosinca 2010. (Hina) - Uvalu Saharun na Dugom otoku danas su djelatnici komunalne tvrtke iz Sali počeli čištiti, a s obzirom na to da je količina smeća velika, za njegovo uklanjanje trebat će im nekoliko dana, doznaje se u općini Sali.

Jednu od najljepših pješčanih uvala u Zadarskoj županiji preplavilo je smeće kojega ima dvostruko više nego proteklih godina u ovo vrijeme, rekao je ravnatelj Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Zadarske županije Mirko Đinđić, dodajući da je Saharun i inače izložen južnome vjetru te da je u njemu uvijek bilo otpada, ali nikada toliko.

Riječ je o otpadu iz Albanije koji je nedavno zagadio more oko Pelješca i Mljeta, a sada je stigao i do Dugog otoka i onečistio Saharun. O tome je jučer na kolegiju zadarskoga župana izvijestio dožupan Đani Bunja, inače načelnik županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje. županije. Dožupan Bunja rekao je kako je cijela uvala onečišćena sanitetskim i drugim otpadom, a njezino će čišćenje početi čim to vrijeme dopusti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙