FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUZS: Pada vodostaj Neretve

ZAGREB, 4. prosinca 2010. (Hina) - Vodostaj Neretve nastavlja padati te je u 13 sati u Metkoviću iznosio 355 centimetra, a u Opuzenu 241 centimetar, najnoviji su podaci koje je objavila Državna uprava za zaštitu i i spašavanje ( DUZS).

Razina mora na ušću Neretve spustila se na 82 centimetra.

Promet je pušten preko graničnog prijelaza Doljani - Metković. Još uvijek je zatvorena županijska cesta prema Vidu i Gabela polju. Zatvorena je i županijska cesta Rogotin - Kula Norinska kao i državna cesta D 62 Metković-Mali Prolog.

Nastave u školama neće biti do daljnjega.

Kako je priopćio DUZS, na terenu je angažirano 50 djelatnika te uprave, više od 50 vatrogasaca, 22 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja, 35 pripadnika policije, 35 komunalnih djelatnika, 12 djelatnika Hrvatskih voda, 15 djelatnika Crvenog križa kao i brojni mještani. Na raspolaganju je 10 čamaca DUZS-a, HGSS-a i Javne vatrogasne postrojbe Metković.

Dosad je prevezeno 40 osoba kojima je trebala pomoć. Ukupno je odrađeno 70-ak intervencija plovilima zbog raznih namjena, dostava hrane, lijekova, drva kao i za prijevoz HEP-ovih djelatnika na intervencije. Izvanredno stanje obrane od poplava još uvijek je na snazi za Ploče, Metković, Opuzen i Kulu Norinsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙