FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Netanyahu zahvalio Kosor na slanju kanadera u Izrael

ZAGREB, 4. prosinca 2010. (Hina) - Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zahvalio je hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor na slanju hrvatskog kanadera s posadom u Izrael, gdje od četvrtka bjesni šumski požar u kojem je poginula najmanje 41 osoba, priopćeno je u subotu iz hrvatske vlade.

"Predsjednik izraelske vlade Benjamin Netanyahu nazvao je predsjednicu hrvatske vlade Jadranku Kosor i zahvalio na prijateljskoj gesti i odluci hrvatske vlade o upućivanju zrakoplova kanadera i sudjelovanju pripadnika oružanih snaga RH radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara", navodi se u vladinu priopćenju.

I ovom prigodom premijerka Kosor izrazila je suosjećanje zbog požara u Izraelu te je istaknula kako je hrvatska vlada učinila sve što je bilo u njezinoj mogućnosti u ovim trenucima, dodaje se u priopćenju.

Vlada je u petak na zatvorenoj sjednici, uz prethodnu suglasnost hrvatskog predsjednika, donijela odluku o upućivanju jednog zrakoplova kanadera CL415 866, te dvije posade s ukupno osam pripadnika oružanih snaga RH.

Najveći šumski požar u povijesti Izraela i dalje bjesni na sjeveru zemlje, na obroncima planine Karmela nedaleko od Haife. U požaru je od četvrtka poginula najmanje 41 osoba, deseci tisuća ljudi su evakuirani, a izgorjelo je i više kuća u trima gradićima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙