FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Okrugli stol u povodu Dana osoba s invaliditetom

ZAGREB, 3. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatska potiče puno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, istaknuo je ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić na današnjem okruglom stolu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca.

Okrugli stol u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti organiziralo je to ministarstvo u suradnji s vladinim Povjerenstvom za osobe s invaliditetom.

Pozdravivši okupljene i u ime predsjednice vlade Jadranke Kosor, ministar Ivić istaknuo je kako se vlada zauzima za Hrvatsku kao socijalnu državu i državu socijalne pravde te čini sve kako bi ojačala položaj pojedinca u društvu i ostvarenje njegovih mogućnosti u svim područjima života. Zato potiče puno sudjelovanje osoba s invaliditetom u životu zajednice, dodao je.

Podsjetio je kako je ministarstvo u ovoj godini za tu namjenu izdvojilo ukupno oko 19,6 milijuna kuna iz dijela prihoda od igara na sreću te 15,2 milijuna kuna iz državnog proračuna za usluge osobnog pomagača za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invalidnosti. Ta usluga osigurana je za 554 korisnika, a provodi se u suradnji sa 79 udruga osoba s invaliditetom u 20 županija, kazao je Ivić.

Provedbom projekta pristupačnosti javnim građevinama ministarstvo je u proteklom razdoblju osiguralo pristupačnost u 82 javna objekta u osam županija i 32 grada te osam općina, za što je utrošeno oko 9,7 milijuna kuna.

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak predstavila je rezultate rada ureda koji vodi te nazočne izvijestila o planovima za iduću godinu. O standardima kvalitete socijalnih usluga govorila je predstavnica ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Vesna Mihanović, a potom su podnesena izvješća.

Među sudionicima današnjeg okruglog stola bili su i saborska zastupnica Ljubica Lukačić i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun-Jarallah.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙