FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HND: puna potpora štrajku na Radiju 101

ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Hrvatsko novinarsko društvo (HND) izrazilo je danas potporu "pravednim zahtjevima novinara zagrebačkog Radija 101 da - ako ne može drukčije - i štrajkom prisile poslodavca da poštuje potpisani ugovor o mirenju".

Na Radiju 101 već drugi dan štrajka oko 90 posto urednika, novinara i drugih zaposlenika jer plaće kasne već nekoliko mjeseci, a doprinosi na plaće nisu uplaćeni gotovo godinu dana, kažu u HND-u.

U novinarskoj udruzi smatraju kako za rješenje nagomilanih financijskih i programskih problema na radiju nije dovoljno samo poštovati dogovor koji su u procesu mirenja svojedobno postigli poslodavac i sindikat Radija 101, no ispunjenje tog dogovora svakako je potrebno kako bi Radio 101 ponovno emitirao.

Novinari ni u jednoj redakciji u Hrvatskoj ne zaslužuju i ne smiju ostati bez isplaćenih plaća. Radio 101 kultni je radio koji je imao i ima goleme zasluge u promicanju bitnih demokratskih vrijednosti u hrvatskom društvu i vrlo je važno sačuvati ga, poručuje u priopćenju predsjednik HND-a Zdenko Duka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙