FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 2. prosinca

ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 2. prosinca.

ZAGREB - Predstavnici radnika IPK Tvornice ulja Čepin, koji su u srijedu prosvjedovali u Zagrebu, nastavit će pregovore u Ministarstvu poljoprivrede, na kojima će, prema najavama, sudjelovati predstavnici svih zainteresiranih strana, uključujući i IPK Osijek te IPK Tvornicu stočne hrane, kako bi se pokušala otkloniti glavna smetnja privatizaciji tvrtke - ovrha nad udjelima Tvornice ulja Čepin. U srijedu su sa s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem dogovorili da će im Vlada osigurati isplatu dviju plaća i nastavak rada tvornice, a o zahtjevu za privatizacijom tvrtke nastavit će pregovore u Ministarstvu poljoprivrede. Privatizaciju tvornice prvenstveno koči ovrha nad udjelima Tvornice ulja Čepin, zbog dugova koje vlasnik Uljare IPK Osijek ima prema nekadašnjoj tvrtki iz toga sustava IPK Tvornici stočne hrane. Sindikat poljoprivrede traži da Vlada donese odluku o dokapitalizaciji IPK Osijek, kako bi se platile obveze IPK Osijeka i povukla ovrha i zalog nad udjelima Tvornice ulja Čepin. Također se traži privremeno jamstvo bankama na 52 milijuna kuna na razdoblje od šest mjeseci, kako bi se povukla blokada računa tvrtke sa 212 radnika i provela privatizacija. (10,00 sati, Ministarstvo poljoprivrede)

ZAGREB - U Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će se 18. Hrvatski dani arbitraže i mirenja, najveće međunarodno savjetovanje u regiji, koje će okupiti stotinjak sudionika iz Hrvatske i inozemstva. Savjetovanje je podijeljeno na dva dijela - arbitražu i mirenje. (9,15 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Čelnici Grada Zagreba i Područne službe Zagreb Hrvatskog zavoda za zapošljavanje potpisat će Sporazum o partnerstvu za zapošljavanje s osnivačima Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Grada Zagreba. Cilj sporazuma je smanjiti nezaposlenost i prijetnje od nove nezaposlenosti. Sporazum će s osnivačima LPZ-a potpisati i predstavnici Zagrebačke županije (10,30 sati, Zgrada gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1 i 13,00 sati, Zagrebačka županija, Ulica Grada Vukovara 72/V).

SPLIT - Državni tajnik za ribarstvo Tonči Božanić u Splitu će se sastati s predstavnicima sektora ribarstva s kojima će razgovarati o prijedlogu pravilnika o povlastici i predstojećoj izradi pravilnika o gospodarskom ribolovu. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (12,45 sati, Dom umirovljenika Zenta, Ivana pl. Zajca 2).

ZAGREB - Internacionalna turistička organizacija (ITA) održat će prvi stručni edukacijski program u suradnji s američkim sveučilištem Cornell pod nazivom "Strateški marketing za hotele i B.I.G. ideje". Program je namijenjen menadžerima u hotelijerstvu. Vizija udruge ITA je uspostava centra izvrsnosti u turizmu u Hrvatskoj za regiju jugoistočne Europe (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙