FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proizvođači lijekova: držati se etičkog kodeksa

ZAGREB, 1. prosinca 2010. (Hina) - Etičnost poslovanja farmaceutske industrije često se u javnim raspravama spominje u negativnu kontekstu, a riječ je o jednom od najbolje reguliranih područja i u nacionalnim zakonodavstvima, i putem vlastitih etičkih kodeksa, istaknuto je na današnjoj radionici za medije Hrvatske udruge inovativnih proizvođača lijekova CARPC.

Predsjednica udruge Nataša Kličko istaknula je kako je cilj te udruge, koja okuplja 22 farmaceutske tvrtke i pokriva 51 posto tržišta lijekova u Hrvatskoj, uvesti što stroža etička pravila u promociji lijekova.

Udruga je stoga donijela svoj kodeks ponašanja i osnovala etičko povjerenstvo za nadzor njegove provedbe na čijem je čelu prof. Ana Stavljenić-Rukavina.

Povjerenstvo je ovlašteno izricati sankcije za kršenje kodeksa, koje mogu sezati od opomene do novčanih kazna od 35.000 do 350.000 kuna.

Kodeks sadrži etička načela postupanja u promociji lijekova prema zdravstvenim djelatnicima, stručnim društvima, bolnicama i udrugama pacijenata te ostalih članica CARPC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙