FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Zadnja dva tjedna svi igraju košarku

ZAGREB, 30. studenog 2010.(Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je kazao kako se čini da zadnja dva tjedna svi u Zagrebu igraju košarku i zanimaju se za KK "Cibonu".

"Zadnja dva tjedna svi igraju košarku, ali bez obzira na to neću se složiti da volite Cibonu više od mene", kazao je Bandić odgovarajući gradskoj zastupnici Margareti Mađerić (HDZ) na pitanje zašto ne želi pomoći KK "Ciboni" koje je postavila na aktualnom satu zagrebačke Gradske skupštine.

"Cibona -da, ali društvo koje je klub dovelo u sadašnju situaciju - ne. Ne možete dati lisici da čuva kokoši", rekao je Bandić.

Ponovio je kako je zadnjih godina "Cibona" dobila više novca od Grada Zagreba nego Dinamo po kriterijima financiranja vrhunskog sporta, a imali su, kaže, i prihode od donacija, sponzorstava i zakupa poslovnog prostora koji je "protuzakonito uknjižen 1995. godine".

"Taj su prostor 'handlali' 23 godine, a napravili su dug od 120 milijuna kuna", naveo je.

Također je napomenuo kako Grad želi preuzeti dug "Cibone", a zauzvrat preuzeti klub, dvoranu i poslovne prostore te dodao da će, bude li tako, konsolidacija potrajati jer se najprije mora riješiti sve što stoji iza netransparentnog načina vođenja Cibone.

"Sve smo dali Državnom odvjetništvu i drugim nadležnim tijelima i od njih očekujemo punu informaciju", zaključio je Bandić. Replicirala mu je Mađerić navodeći kako ne bi dopustio da se dug u "Ciboni" nagomila da mu je stalo do kluba, a na pitanje koliko je novca Grad Zagreb dao kroz sponzorstva, Bandić joj je odvratio da to bolje zna dosadašnji predsjednik Skupštine "Cibone" Ivo Jelušić.

Bandić je, odgovarajući na pitanja zastupnika o suradnji gradske uprave i Zagrebačkog holdinga, kazao kako Holdingu fali 800 milijuna, a Gradu 1,5 milijarda.

"I kome da se ja žalim", upitao je Bandić i izrazio uvjerenje da će naći s Holdingom zajednički jezik.

Predsjednik uprave Holdinga Ivo Čović kazao je kako svaki dan ulažu napore kako bi uštedjeli pa su tako desetke milijuna uštedjeli na materijalnim i vanjskim troškovima, a donacije, koje su znale iznositi i 30 milijuna, sveli su na nulu.

Troškove osoblja, koje planiramo smanjiti 10 posto, zasad su još ostali na istoj razini, ali uvjeren sam da ćemo uspjeti racionalizirati poslovanje, kazao je Čović.

Na upit Nure Ismailovski (SDP) o prilagodbi vrtića radnom vremenu roditelja, Bandić je kazao da će se to prilagoditi u svim vrtićima gdje to bude potrebno naglasivši da Zagreb ima najbolji sustav predškolskog odgoja u Hrvatskoj.

Naglasio je i da ostaje pri prijedlogu imovinskog cenzusa.

Na ocjenu HDZ-ova zastupnika Stanka Gačića da će proračun za 2011. tako postati "šok proračun" za ugrožene skupine, Bandić je odgovorio da samo onaj tko je u recesijsko vrijeme protiv principa pravedne raspodjele neće usvojiti proračun.

"Tada idemo na izbore i ja ih spremno čekam. Nisam više onaj stari, ali još uvijek sam spreman za izborni boj", zaključio je.

Na dnevnom redu Skupštine danas je proračun za 2011. u prvom čitanju koji je predložen u iznosu od 6,79 milijardi kuna što je 110 milijuna kuna ili 1,65 posto više od ovogodišnjeg, rebalansiranog proračuna. Dok iz gradske uprave navode kako je to najbolji proračun u vrijeme recesije, izrađen na temelju smjernica Vlade RH i vlastitih sredstava, oporbeni zastupnici HDZ-a najavili su kako će biti protiv takvog prijedloga proračuna jer smatraju da nije ni socijalan ni održiv, a ističu i kako je rezultat dosadašnje loše i rastrošne politike.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙