FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Započele Vukovarske adventske svečanosti

VUKOVAR, 28. studenog 2010.(Hina) - Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu, koju je tijekom prigodne svečanosti u Hrvatskom domu u Vukovaru večeras upalio gradonačelnik Željko Sabo, počele su Vukovarske adventske svečanosti.

Na prigodnom programu, koji je prethodno održan u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, nastupila su djeca vukovarskih osnovnih škola i vrtića te članovi Kulturno-umjetničkog društva "Dunav" i Dječjeg zbora "Glasnici Sv. Bone". Oni su zatim od crkve do Hrvatskog doma nosili upaljene lampione, koji simboliziraju svjetlost radosti skorog Kristovog rođenja.

Hrvatske tradicijske običaje tijekom Došašća prikazali su članovi kulturno-umjetničkih društava iz Vukovara, Bapske i Donje Lomnice, a nastupila je i ženska pjevačka skupina "Nene" iz Bošnjaka te djeca vrtića "Vukovar 1".

Vukovarske adventske svečanosti ove se godine održavaju pod geslom "Vukovar-dar i uzdarje". Prema riječima ravnateljice vukovarskog Gradskog muzeja Ružice Marić, Vukovar je dao najveću žrtvu za slobodnu Hrvatsku. Darovao je sebe samoga, a kao uzdarje dobiva solidarnosti cijele Hrvatske u materijalnoj i duhovnoj obnovi, pojasnila je ravnateljica Marić.

U sljedeća četiri tjedna Došašća, u skopu Vukovarskih adventskih svečanosti, koje uz Gradski muzej suorganiziraju Hrvatski dom i Franjevački samostan u Vukovaru, održat će se niz kulturnih programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙