FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

ZAGREB, 27. studenoga 2010. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas:

ZAGREB - Snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici, dok raskvašenog snijega ima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i Istri. Kolnici su mokri i skliski od kiše u Hrvatskom primorju i Dalmaciji, a zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je i poledica. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje. Zbog povremenih nanosa snijega na dionici autoceste A 1, Marune-Zadar 2, od vijadukta Baričević do tunela Sveti Rok brzina vožnje ograničena je na 40 km na sat. Zbog zimskih uvjeta zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru: D 3 stara cesta kroz Gorski kotar, Zdihovo-Kupjak-Delnice-Sopač, D 32 Prezid-Delnice, D 42 Stubica-Ogulinski Hreljin, D 203 Delnice-Brod na Kupi, D 305 Parg-Čabar, D 501 Meja-Oštrovica-Gornje Jelenje, te na županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog. U Lici: D 1 Lička magistrala: Udbina- Gračac-Knin, D 23 Kapela-Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D 27 Prezid-Gračac, D 42 Josipdol-Poljanak, D 50 Žuta Lokva-Lički Osik, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D 218 Užljebić-Dobroselo, Brotnja-Srb-Sučević, D 504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, D 506 Dobroselo-Mazin i D 522 Udbina-Gornja Ploča. Zbog snijega, zimska oprema obavezna je na širem riječkom području i na cestama u Istri: Buzet-Vodice-Mune i Trstenik-Lupoglav, i na staroj cesti preko Učke. Na graničnom prijelazu Pasjak-Starod na izlazu nema čekanja, a na ulaz u Hrvatsku teretna vozila čekaju oko 2 sata. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t. Do 17. prosinca, zatvoren je granični prijelaz Principovac-Sot, zbog radova. Trajekti plove redovito.

ZAGREB - Promjenjivo oblačno, prijepodne u Gorskom kotaru i Lici mjestimice uz snijeg, u Dalmaciji kišu ponegdje i grmljavinu. Sredinom dana i poslijepodne očekuje se prolazno razvedravanje, a u noći ponovno porast naoblake. Vjetar većinom slab, u istočnoj Slavoniji i Baranji prijepodne umjeren sjeverozapadnjak. Na većem dijelu Jadrana prijepodne umjeren do jak zapadnjak i sjeverozapadnjak, na južnom dijelu jugozapadnjak, sredinom dana će oslabiti, a prema kraju dana zapuhati umjereno jugo. Najviša temperatura između 1 i 6, na Jadranu od 9 do 14°C.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙