FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Sabora Luka Bebić primio u nastupni posjet mađarskog veleposlanika

ZAGREB, 25. studenog 2010. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u nastupni posjet mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj Gabora Ivana, priopćio je ured predsjednika Sabora.

Zahvalivši na ukupnoj potpori Mađarske Hrvatskoj na njezinu putu u Europsku uniju, predsjednik Sabora istaknuo je kako su odnosi Hrvatske i Mađarske dugi niz godina na iznimno visokoj prijateljskoj razini i bez otvorenih pitanja.

Mađarski veleposlanik Ivan koji je svoja dva posljednja mandata proveo na dužnosti u Bruxellesu potvrdio je daljnju podršku Mađarske Hrvatskoj u završnoj fazi pristupnih pregovora s Europskom unijom te prioritet mađarskih vlasti da se hrvatski pregovori dovrše tijekom mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvom polugodištu 2011. godine, kaže se u priopćenju.

Kako bi se nastavili dobri bilateralni i međuparlamentarni odnosi, Ivan je predsjedniku Sabora predao službeni poziv predsjednika mađarske Narodne skupštine Laszla Koevera za posjet Mađarskoj 7. i 8. prosinca 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙