FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze blago ojačale, nakon jučerašnjeg oštrog pada

LONDON, 24. studenog 2010. (Hina/Reuters) - Na europskim su se burzama vodeći indeksi jutros blago oporavili, nakon jučerašnjeg pada na najniže razine u šest tjedana, a najviše su porasle cijene dionica u rudarskom sektoru.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.079 bodova, nakon što je jučer potonuo 1,5 posto, zaronivši na najnižu razinu u šest tjedana.

Londonski FTSE i frankfurtski DAX indeks porasli su oko 0,4 posto, dok je pariški CAC indeks u blagom minusu.

Nakon jučerašnjeg oštrog pada, zbog strahovanja ulagača od širenja dužničke krize u eurozoni i eskalacije sukoba na korejskom poluotoku, jutros su cijene dionica blago porasle.

„Jučer su tržišta pritisnula strahovanja od sukoba Sjeverne i Južne Koreje te mogućnosti širenja dužničke krize u eurozoni. No, tržište se konsolidiralo, u cijene dionica ugrađena su ta zbivanja, pa se vraćamo u uzlazni trend“, kaže Giuseppe-Guido Amato, strateg u tvrtki Lang & Schwarz.

Nakon što je jučer osjetno ojačao, jutros je dolar ponešto oslabio. Stoga su porasle cijene sirovina, što je pozitivno utjecalo na rudarski sektor.

STOXX Europe 600 indeks rudarskog sektora ojačao je jutros 0,6 posto.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros oslabio 0,8 posto, na 10.030 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙