FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovački gradonačelnik u posjetu Kotoru

KOTOR, 23. studenog 2010. (Hina) - Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić u utorak je posjetio Kotor na poziv gradonačelnice toga grada Marije Ćatović, što je prvi službeni posjet dubrovačkog gradonačelnika Kotoru.

Dvoje gradonačelnika razgovaralo je o razmjeni iskustava u upravljanju gradom, uzimajući u obzir kulturno-povijesne sličnosti Kotora i Dubrovnika, kao i zajedničke napore u razvitku dobrosusjedskih odnosa.

Među temama razgovora bila su i iskustva u načinu organizacije gradskih uprava, nadležnostima lokalne samouprave, pristupu kulturnoj baštini, prihodima gradova te organizacije luka i iskustava turističkih zajednica.

"Grad Dubrovnik je odlučio uspostaviti tijesnu suradnju s Kotorom", rekao je tijekom sastanka Vlahušić, dodajući kako Dubrovnik i Kotor "ne žive u prošlosti nego u sadašnjosti i budućnosti i to je izravna poruka gospodarstvenicima i stanovnicima".

Prema riječima kotorske gradonačelnice, u razgovoru je dogovorena konkretizacija suradnje u obliku zajedničkih projekata.

Ćatović je pritom naglasila veliku važnost činjenice da su Kotor, Dubrovnik i Mostar odlučili podnijeti zajedničku kandidaturu za organizaciju Mediteranskih igara 2021. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙