FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijerka Kosor s ministrom vanjskih poslova Novog Zelanda

ZAGREB, 22. studenog 2010. (Hina) - Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor sastala se u ponedjeljak s ministrom vanjskih poslova Novog Zelanda Murrayem McCullyjem, a tijekom razgovora izrazila je zabrinutost za rudare zatočene nakon eksplozije u rudniku Pike River, priopćeno je iz vlade.

Govoreći o hrvatskoj zajednici na Novom Zelandu, koja obuhvaća više od sto tisuća članova, predsjednica hrvatske vlade istaknula je kako su oni mostovi zajedništva između dviju zemalja, naglasivši pri tome odlične bilateralne odnose, na kojima treba nastaviti produbljivati gospodarsku suradnju.

U tom kontekstu premijerka Kosor predstavila je 30-ak investicijskih projekata, vrijednih oko 14 milijardi eura, od ulaganja u infrastrukturu pa sve do turizma. Osim gospodarstva, govorila je i o završnoj fazi pregovora o članstvu u Europskoj uniji, kao i borbi protiv korupcije, prema priopćenju.

Izrazivši potporu hrvatskoj vladi u pregovorima s Europskom unijom, ministar McCully također je govorio o potrebi intenziviranja gospodarske suradnje te o mogućnosti ukidanja viznog režima, kao dodatnog poticaja snaženju gospodarske razmjene.

Zahvalio je premijerki na susretu, kao i na solidarnosti i potpori iskazanoj u teškim trenucima za zatočene novozelandske rudare i njihove obitelji, stoji na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙