FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 22. studenoga

ZAGREB, 22. studenog 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za ponedjeljak 22. studenoga:

ZAGREB - Nastavak 20. sjednice Hrvatskog sabora u koj će se po hitnom postupku raspraviti Vladin prijedlog Zakona o odgodi usklađivanja mirovina u idućoj godini. Vlada predlaže da se ni 2011. mirovine dva puta godišnje ne usklađuju s rastom plaća i potrošačkih cijena. Predloženim bi zakonom o zamrzavanju rasta mirovina u 2011. bile obuhvaćene sve mirovine ostvarene na temelju Zakona o mirovinskom osiguranju i posebnih propisa o mirovinskom osiguranju, koje isplaćuje Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje. Tako gotovo 1,2 milijuna umirovljenika ni u idućoj godini ne mogu očekivati da će im mirovine biti usklađene s rastom životnih troškova i BDP-a, iako se, prema Vladinim projekcijama, u 2011. očekuje gospodarski rast od 1,5 posto BDP-a. Prijedlog Zakona o odgodi usklađivanja mirovina za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. godine dio je Vladinog paketa zakona koji je u saborsku proceduru upućen zajedno s prijedlogom državnog proračuna za iduću godinu. O proračunu i pratećim zakonima zastupnici bi, prema najavama, trebali glasovati u utorak. (Trg Sv. Marka 6 u 10,30 sati)

ZAGREB - Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Hrvatskom udrugom za borbu protiv HIV-a i virusnih hepatitisa iz Zagreba te referentnim centrom za dijagnostiku i liječenje zaraze HIV-om Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske organizira obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a od 24. studenoga do 5. prosinca 2010. U povodu toga održat će se konferencija za tisak. (11 sati, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372)

ZAGREB - Povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencija UN-a o pravima djeteta u Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti održat će se svečana sjednica Vijeća za djecu. U sklopu svečanog dijela sjednice kojemu će nazočiti i ministar Tomislav Ivić bit će uručena ovogodišnja nagrada za životno djelo (za promicanje prava djeteta) i održana promocija časopisa "Dijete i društvo"(u 10 sati, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, Trg hrvatskih velikana 6)

ZAGREB - Javna rasprava GONG - Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o pravu na pristup informacijama" (9,30 do 11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana I. Mažuranića)

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 3. kongresa hrvatskih arhitekata (u 12 sati, Udruženje hrvatskih arhitekata, Trg bana Jelačića 3/1). Kongres će se održati pod naslovom ApolitikA od 25. do 27. studenog u Splitu, a glavna tema okruglih stolova i predavanja bit će arhitektonska politika.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Milka Ćurković

popodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙