FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Legende, mitovi, laži" M. Hesemanna

SPLIT, 18. studenog 2010. (Hina) - Hrvatski prijevod knjige "Legende, mitovi, laži. Razotkrivanje zabluda o povijesti Crkve" Michaela Hesemanna predstavili su danas Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor splitske nakladne kuće "Verbum".

Knjiga razotkriva stare i nove legende, izmišljotine i opća mjesta protucrkvene promidžbe. Najpopularniji "mitovi, laži i legende o povijesti Crkve" u knjizi se preispituju na stručan i zanimljiv način - pri čemu autor obuhvaća čitavu povijest kršćanstva, počevši od navodno pronađene "Isusove obiteljske grobnice", "slučaja" Marije Magdalene preko prijepora o papisi Ivani, templarima, Svetom gralu i t.d., pa sve do suvremenih povijesnih tema kao što su optužbe na račun Pija XII. za šutnju u razdoblju nacizma, navodne veze Vatikanske banke s mafijom i sumnjive smrti Ivana Pavla I.

Pripovijedajući mračne legende o povijesti Katoličke crkve, kako napominje izdavač u informaciji o knjizi, gomilaju laži i poluistine, potom se pozivaju jedni na druge te tako nastaje neprekinut niz izmišljotina koji seže sve do naših dana.

Knjigu "Legende, mitovi, laži. Razotkrivanje zabluda o povijesti Crkve" (320 str.) preveo je s njemačkog Branko Miloš, a objavljena je u Verbumovoj biblioteci "Tempus". Njemačko izdanje tiskano je u Augsburgu 2007.

Michael Hesemann (Duesseldorf, 1964.) njemački je povjesničar. Kao specijalist za crkvenu povijest objavio je više knjiga te tematike, koje su prevedene na mnoge jezika. Na sveučilištu u Goettingenu studirao je povijest i antropologiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙