FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaklada HAZU objavila natječaj za dodjelu sredstava za 2011.

ZAGREB, 18. studenog 2010. (Hina) - Upravni odbor Zaklade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) objavio je natječaj za dodjelu sredstava iz Zaklade za potpomaganje izdavačke djelatnosti za neobjavljena djela na području znanosti i umjetnosti, organiziranje znanstvenih skupova, razvijanje znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada i za otkup umjetnina, a ukupna svota predviđena za to iznosi 1,3 milijuna kuna, izvijestio je danas HAZU.

Pravo predlaganja imaju pojedinci, skupine, udruge te znanstvene i umjetničke ustanove, a uz prijedlog se mora priložiti najmanje jedna recenzija, dok pravo predlaganja projekta izdavačke djelatnosti imaju samo registrirane nakladničke organizacije, uz navođenje troškova projekta.

Iz posebnog fonda Nagrada Dragutina Tadijanovića dodijelit će se pjesnička nagrada, u iznosu 20 tisuća kuna, koja će se uručiti na manifestaciji posvećenoj Dragutinu Tadijanoviću, te po jedna studentska stipendija, u iznosu pet tisuća kuna, ponajboljem studentu književnosti iz Brodsko-posavske županije i Ličko-senjske županije.

Obrazloženi prijedlozi dostavljaju se do 15. siječnja iduće godine na adresu Zaklade HAZU (Zrinski trg 11, Zagreb).

Odluku o dobitnicima donijet će Upravni odbor Zaklade HAZU, a dobitnici dužni su u roku od godinu dana od zaključivanja ugovora opravdati utrošak odobrenih sredstava.

Obrazac prijavnice za natječaj i detaljne informacije dostupne su na www.hazu.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙